november 17, 2016 Tanja Hoebe

F-Secure beveiligt netwerken van Amnesty International Finland

Rapid Detection Service detecteert en reageert op geavanceerde cyberaanvallen

Nieuwegein, 17 november 2016F-Secure gaat de netwerken van Amnesty International Finland beschermen tegen geavanceerde cyberdreigingen. De non-profitorganisatie neemt de Rapid Detection Service van de beveiligingsspecialist in gebruik. Deze dienst combineert het beste van mens en machine voor een snelle reactie op cyberaanvallen. De klant wordt binnen een half uur na detectie op de hoogte gesteld.

NGO’s krijgen regelmatig te maken met cyberaanvallen, bijvoorbeeld omdat ze criminele activiteiten of misstanden bij de overheid en in het bedrijfsleven blootleggen. Ook werken deze organisaties soms onder gevaarlijke omstandigheden, waardoor hun personeel of informatiebronnen een verhoogd risico lopen. NGO’s zijn in veel gevallen niet afdoende beveiligd. Ze worden gezien als een makkelijk doelwit.

Er zijn uiteenlopende redenen om een cyberaanval te plegen op een NGO. Zo doen hacktivisten dat bijvoorbeeld om een politiek statement te maken, overheden voor spionagedoeleinden en criminelen worden vaak gedreven door geld of macht. Indringers blijven soms weken, maanden of zelfs jaren onopgemerkt in het netwerk en kunnen al die tijd ongestoord data stelen. Het is dus cruciaal dat een aanval snel wordt gedetecteerd.

Alles-in-éénoplossing
F-Secure Rapid Detection Service is een eenvoudig te implementeren alles-in-éénoplossing voor intrusion detection en response. De dienst bestaat uit drie onderdelen:

  • Endpoint- en network decoy-sensoren die data verzamelen over gebeurtenissen en netwerkactiviteit;
  • Threat intelligence en behavorial analytics van F-Secure voor het vaststellen van verdachte afwijkingen;
  • Het Rapid Detection Center, waar een team van security-experts 24/7 klaarstaat om incidenten te signaleren.

Wanneer een indringer is gedetecteerd, neemt een expert binnen een half uur contact op met de klant om ‘actionable’ inzichten te delen en eventueel aanvullende diensten aan te bieden.

Strijd voor mensenrechten
“We zijn erg blij dat F-Secure ons helpt bij het beveiligen van onze netwerken”, zegt Jukka Vallisto, IT-specialist bij Amnesty International Finland. “De mensen die wij overal ter wereld bijstaan en onze donateurs en partners rekenen erop dat hun gevoelige gegevens veilig zijn bij ons. De samenwerking met F-Secure geeft ons meer mogelijkheden om geavanceerde aanvallen op te merken en af te slaan.”

“F-Secure is Amnesty International graag van dienst”, aldus Pekka Usva, VP Advanced Threat Protection bij F-Secure. “Politiek en cyberspace raken steeds meer verweven en hebben rechtstreeks invloed op elkaar, zoals we de afgelopen maanden hebben gezien. In het huidige klimaat is goede netwerkbeveiliging heel belangrijk voor organisaties als Amnesty. Zo kunnen zij zich blijven focussen op hun missie: de strijd voor mensenrechten.”

Meer informatie:
Rapid Detection Service

Over F-Secure
F-Secure is een Europees cybersecuritybedrijf dat bedrijven en consumenten al tientallen jaren beschermt tegen allerlei cyberdreigingen, van opportunistische ransomware besmettingen tot geavanceerde cyberaanvallen. De diensten en producten van F-Secure maken gebruik van gepatenteerde innovaties en verfijnde threat intelligence om tienduizenden bedrijven en miljoenen mensen veilig te houden. Onze security-experts hebben in Europa aan meer onderzoeken naar cybercrime meegewerkt dan welk ander bedrijf dan ook. De bekroonde producten van F-Secure worden over de hele wereld verkocht door ruim 200 operators en duizenden resellers.

Getagged: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!