november 15, 2016 Tanja Hoebe

Gebruikers van halogeenlampen niet bewust van aanstormende verkoopstop

Ondanks verkoopstop in 2018 gebruikt 34% halogeenlampen

Hengelo, 15 november 2016 – 34% van de huiseigenaren en huurders gebruikt halogeenlampen. Deze lampen zullen vanaf 2018 niet langer verkrijgbaar zijn. Twee op de drie gebruikers is hiervan niet van op de hoogte.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Pb7 Research onder 1.000 huurders en huiseigenaren in opdracht van Eaton. Gloeilampen worden sinds 2016 niet meer verkocht. In het onderzoek bekijkt Pb7 Research welke impact deze maatregel heeft gehad op huurders en huiseigenaren met betrekking tot het gebruik van lampen.

Belangrijkste resultaten

  • De gloeilamp blijkt vooral te zijn vervangen door spaarlampen en LED-lampen.
  • Huurders beschikken het vaakst nog over gloeilampen.
  • Huiseigenaren maken juist vaker gebruik van LED- en halogeenlampen.
  • Ouderen (60+) zijn het verst met het vervangen van gloeilampen door LED en spaarlampen.

Een flink deel van de huiseigenaren en huurders is dus overgestapt op LED-lampen. In veel gevallen worden deze gecombineerd met dimmers. 77% van de huiseigenaren en 62% van de huurders gebruikt dimmers. Deze combinatie kan in de praktijk echter leiden tot problemen. Zo geven gebruikers aan hinder te ondervinden van zoemen (22%), het niet kunnen dimmen van LED-lampen (20%) en flikkerend licht (17%).

Domotica

In het onderzoek is ook gekeken naar domoticasystemen zoals xComfort van Eaton. Dit soort systemen maken het mogelijk allerlei elektronica in huis te automatiseren en op afstand uit te lezen. Zo kunnen gebruikers met de systemen op afstand het stroomverbruik inzien, de verwarming aanpassen en de verlichting bedienen.

De belangrijkste resultaten:

  • De systemen worden beperkt gebruikt – slechts 4% van de huiseigenaren en huurders beschikt over een domoticasysteem.
  • De interesse in de systemen is groot – 30% van de respondenten geeft aan interesse te hebben in de systemen.
  • Huiseigenaren maken vaker gebruik van een domoticasysteem dan huurders.
  • Het gebruik van domotica is het hoogst onder de huiseigenaren en huurders tot 45 jaar (6 à 7%).

Over Eaton
Eaton’s Electrical Sector is een wereldleider met expertise in energiedistributie en-beveiliging, noodstroomvoorziening; besturing en automatisering; verlichting en beveiliging; gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen; oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden; en engineering services. Via zijn wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrische energietechniek.

Eaton is een powermanagementbedrijf dat in 2014 een omzet van $ 22,6 miljard boekte. Eaton biedt energie-efficiënte oplossingen die onze klanten helpen elektrische, hydraulische en mechanische energie efficiënter, veiliger en duurzamer te beheren. Eaton telt ongeveer 99.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 175 landen. Ga voor meer informatie naar www.eaton.nl

Getagged: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!