november 3, 2016 Tanja Hoebe

F-Secure rekent af met gevaarlijke content in de cloud

Cybersecuritybedrijf introduceert beveiligingsoplossing voor bestanden en links

Nieuwegein, 3 november 2016F-Secure wil dat alle bedrijven veilig content kunnen delen via de cloud. De beveiligingsspecialist introduceert daarom een nieuwe securityoplossing: F-Secure Cloud Protection. Deze oplossing scant links en bestanden die gebruikers via Salesforce delen op gevaarlijke inhoud.

De markt voor publieke clouddiensten zit stevig in de lift. Gartner verwacht dat deze markt in 2016 met maar liefst 16,5 procent zal groeien naar 204 miljard dollar wereldwijd*.

Gedeelde verantwoordelijkheid
Volgens Mika Ståhlberg, Chief Technology Officer bij F-Secure, is deze ontwikkeling vanuit securityperspectief goed nieuws. Wel plaatst hij hier een kanttekening bij. “Cloudleveranciers en gebruikers dragen in deze ecosystemen samen zorg voor goede security”, zegt Ståhlberg. “Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor wat zij en hun klanten uitwisselen via clouddiensten. Oplossingen voor het beveiligen van deze content zijn dus van groot belang. Salesforce stelt securitybedrijven als F-Secure in staat om links en bestanden te controleren voor een holistische benadering van security.”

Real-time threat intelligence
F-Secure Cloud Protection maakt onder meer gebruik van real-time threat intelligence om te checken of bestanden en links schadelijke inhoud bevatten. De oplossing blokkeert gevaarlijke bestanden en links en plaatst deze in quarantaine. Zo voorkomt F-Secure Cloud Protection dat deze worden verspreid of geopend. Vervolgens maakt de oplossing logbestanden en meldingen aan voor de IT-afdeling. Dit alles zonder negatieve invloed op de prestaties van Salesforce.

Security én gebruiksgemak
Bij de ontwikkeling van F-Secure Cloud Protection stond zowel security als gebruiksgemak centraal. Systeembeheerders kunnen na analyse van een schadelijk bestand of gevaarlijke link eenvoudig actie ondernemen en de berichten voor gebruikers tot in detail aanpassen. Deze benadering zorgt er niet alleen voor dat cybercriminelen geen malware kunnen verspreiden via de cloud, maar geeft de IT-afdeling ook de mogelijkheid om dreigingen te onderzoeken en er effectief op te reageren. Hierdoor kan de security van een bedrijf structureel worden verbeterd.

Expertise van F-Secure
“De cloud is een zeer belangrijke IT-trend waar steeds meer bedrijven hun voordeel mee willen doen”, aldus Jyrki Tulokas, Executive Vice President, Strategy and Corporate Development bij F-Secure. “Er is een groeiende vraag naar onze technologie en expertise voor de beveiliging van cloudomgevingen. Maar naast het optimaliseren van onze huidige technologie voor de cloud, ontwikkelen we ook geheel nieuwe beveiligingsmethoden. Op deze manier bieden we cloudleveranciers en hun klanten maximale security voor de lange termijn.”

F-Secure Cloud Protection werd begin oktober gepresenteerd tijdens Dreamforce ’16. F-Secure verwacht de oplossing in 2017 wereldwijd te lanceren. De eerste pilots bij klanten zijn al gestart.

*Bron: persbericht Gartner op 25 januari 2016 (Gartner Says Worldwide Public Cloud Services Market Is Forecast to Reach $204 Billion in 2016) http://www.gartner.com/newsroom/id/3188817

Meer informatie
F-Secure Cloud Protection
F-Secure Security Cloud

Over F-Secure
F-Secure is een Europees cybersecuritybedrijf dat bedrijven en consumenten al tientallen jaren beschermt tegen allerlei cyberdreigingen, van opportunistische ransomware besmettingen tot geavanceerde cyberaanvallen. De diensten en producten van F-Secure maken gebruik van gepatenteerde innovaties en verfijnde threat intelligence om tienduizenden bedrijven en miljoenen mensen veilig te houden. Onze security-experts hebben in Europa aan meer onderzoeken naar cybercrime meegewerkt dan welk ander bedrijf dan ook. De bekroonde producten van F-Secure worden over de hele wereld verkocht door ruim 200 operators en duizenden resellers.
Bent u nieuwsgierig naar het laatste nieuws op het gebied van cybersecurity? Bekijk dan het Business Security Insider Blog en schrijf u in voor de maandelijkse update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!