oktober 21, 2016 Tanja Hoebe

AP Nederland bouwt mee aan Zweedse innovatieve datacenterregio

Kolham, 21 oktober 2016AP Nederland werkt mee aan de ontwikkeling van een Zweedse innovatieve datacenterregio. De Nederlandse leverancier is daarvoor een samenwerking aangegaan met The Node Pole, een kenniscluster van innovatieve datacentra in Noord-Zweden.

De eerste concrete opdracht is al bekend. AP Nederland ondersteunt het pas geopende SICS ICE Datacenter met energieoplossingen. Dit datacenter wordt gebruikt voor innovaties op het gebied van big data en cloudtechnologie en werkt momenteel aan een uitbreiding van de capaciteit. Het Zweedse bedrijf Data Center Technology, aangesloten bij The Node Pole, heeft deze opdracht aan het Nederlandse bedrijf toevertrouwd.

Handelsreis
De samenwerking met The Node Pole is een rechtstreeks gevolg van een handelsreis die AP Nederland eerder dit jaar ondernam. Deze zakenreis had het bedrijf gewonnen tijdens de Week van de Ondernemer, gesponsord door hoofdsponsors ING en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Met de samenwerking met The Node Pole heeft AP Nederland de deur geopend naar een zeer innovatief en opkomend gebied in de IT-wereld. Het noorden van Zweden is namelijk een zeer gunstige regio voor datacentra. Vanwege het koude klimaat is voor goede koeling minder energie benodigd. Ook beschikt de regio over een zeer betrouwbaar lichtnet, zodat energienoodvoorzieningen nauwelijks aangesproken hoeven worden. Niet voor niets heeft bijvoorbeeld Facebook inmiddels een datacenter in deze regio gevestigd.

“Wij zijn trots en verheugd dat we met onze expertise en oplossingen ons steentje aan The Node Pole kunnen bijdragen”, zegt Ronald Udo, directeur van AP Nederland. “Uiteraard gaan we ons maximaal inzetten om deze regio te laten floreren.”

Over AP Nederland
AP Nederland is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van panelen ten behoeve van besturingstechniek en energieverdeelinrichtingen. In nauwe samenwerking met tal van onze opdrachtgevers worden verschillende producten via onze productielijnen en volgens specificatie van de klant vakkundig ontwikkeld en geassembleerd. De combinatie techniek, lean denken & doen en know-how resulteert in een maximaal toegevoegde waarde voor de opdrachtgever. Voor meer informatie ga naar www.apnederland.nl.

Getagged: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!