juni 2, 2016 Alexandra Swinkels

F-Secure stelt Samu Konttinen aan als nieuwe CEO

Konttinen volgt vertrekkende CEO Christian Fredrikson op

samu_konttinen_F-Secure

Nieuwegein, 2 juni 2016 – Christian Fredrikson vertrekt als CEO en President van F-Secure om een nieuwe uitdaging aan te gaan.
De Finse beveiligingsspecialist heeft Samu Konttinen aangesteld als zijn opvolger. Konttinen werkt sinds 2005 bij F-Secure, onder meer als Vice President Sales en Marketing en als Vice President van de consumententak. Meest recent vervulde hij de functie van Vice President Corporate Security Business.

“We zijn erg blij met de aanstelling van Samu als CEO en President”, zegt bestuursvoorzitter Risto Siilasmaa van F-Secure. “Samu heeft in ruim tien jaar tijd bij F-Secure ruimschoots bewezen dat hij innovatie kan stimuleren en een succesvolle groeistrategie kan implementeren. Ik heb er alle vertrouwen in dat zijn winnersmentaliteit en focus op de praktijk bijdragen aan een snelle transformatie van F-Secure naar het meest toonaangevende cybersecuritybedrijf van Europa.”

“Ik heb erg veel zin om als CEO en President van F-Secure aan de slag te gaan”, zegt Samu Konttinen, die op 1 augustus begint in zijn nieuwe rol. “Duizenden bedrijven en miljoenen mensen over de hele wereld rekenen er nu al op dat wij hen beschermen tegen cyberaanvallen. Met onze strategie ligt verdere groei in het verschiet. Ik ben er trots op dat ik bij F-Secure mag samenwerken met de beste security-experts ter wereld. Ik kijk ernaar uit om, samen met hen, de kansen te grijpen die deze connected wereld ons biedt.”

Groeistrategie

F-Secure speelt in op de verregaande digitalisering door meer geld te investeren in de snelst groeiende corporate markten, zoals managed endpoint security via resellers en diensten op het gebied van cybersecurity. Op de consumentenmarkt wordt ingezet op winstgevende groei. F-Secure is constant op zoek naar getalenteerde cybersecurity-experts en bekwaam verkooppersoneel om deze groeistrategie succesvol uit te rollen. Ook wil het bedrijf groeien door middel van fusies en overnames.

Christian Fredrikson was sinds 2012 werkzaam als CEO van F-Secure. Onder zijn leiding maakte het bedrijf een belangrijke transitie door waarin de focus opnieuw op security kwam te liggen. Zo verkocht F-Secure in deze periode zijn cloudtak en nam het een Deens security- en consultancybedrijf over. “We bedanken Christian voor zijn toewijding in de afgelopen 4,5 jaar en wensen hem veel succes met zijn toekomstige projecten”, besluit Siilasmaa.

Over F-Secure
F-Secure is een Europees cybersecuritybedrijf dat bedrijven en consumenten al tientallen jaren beschermt tegen allerlei cyberdreigingen, van opportunistische ransomware besmettingen tot geavanceerde cyberaanvallen. De diensten en producten van F-Secure maken gebruik van gepatenteerde innovaties en verfijnde threat intelligence om tienduizenden bedrijven en miljoenen mensen veilig te houden. Onze security-experts hebben in Europa aan meer onderzoeken naar cybercrime meegewerkt dan welk ander bedrijf dan ook. De bekroonde producten van F-Secure worden over de hele wereld verkocht door ruim 200 operators en duizenden resellers.

Bent u nieuwsgierig naar het laatste nieuws op het gebied van cybersecurity? Bekijk dan het Business Security Insider Blog en schrijf u in voor de maandelijkse update.

f-secure.com | twitter.com/FSecure_NL | facebook.com/fsecure | LinkedIn

Getagged: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!