mei 18, 2016 Nelleke Braam

Nieuwe dienst F-Secure beschermt tegen cyberaanvallen

Rapid Detection Service combineert decoy-sensoren, threat intelligence en 24/7 monitoring door een team van cybersecurity-experts

F-Secure-Rapid-detection-service

Nieuwegein, 18 mei 2016 – Komen cyberincidenten bij jouw organisatie niet voor? Waarschijnlijk zie je dan iets over het hoofd. Beveiligingsspecialist F-Secure wil je helpen bij het opsporen van indringers en heeft daarom een nieuwe dienst gelanceerd: de Rapid Detection Service. Deze dienst stelt een getroffen bedrijf binnen 30 minuten op de hoogte van een datalek en houdt de schade beperkt.

Het kan weken, maanden of soms zelfs jaren duren voordat een datalek aan het licht komt. Uit onderzoek van Gartner blijkt dat meer dan 92 procent van de datalekken niet wordt opgemerkt*. Veel bedrijven vertrouwen op hun netwerkbeveiliging, maar dat is slechts één aspect van een overkoepelende securitystrategie. Cybercriminelen gaan steeds verfijnder te werk en het is een kwestie van tijd voordat iemand de beveiliging weet te omzeilen. Het is dus van cruciaal belang om indringers snel te detecteren en direct actie te ondernemen.

“Voor veel bedrijven is het moeilijk om dit zelf te regelen”, zegt Pekka Usva, VP Advanced Threat Protection bij F-Secure. “Ze moeten dan experts op het gebied van cybersecurity aannemen, de juiste monitoring-infrastructuur aanleggen en goede threat intelligence-data binnenhalen. Een zeer complex, kostenintensief en tijdrovend proces; het kan jaren duren voordat zo’n systeem naar behoren werkt. Het is dan ook logisch om dit uit te besteden. Deze investering versterkt de beveiliging direct.”

Het beste van mens en machine

De Rapid Detection Service van F-Secure is een kant-en-klare alles-in-één-oplossing die het beste van mens en machine samenbrengt. Deze service bestaat uit drie onderdelen: Endpoint en Network Decoy-sensoren voor het verzamelen van data over netwerkactiviteit, de threat intelligence en gedragsanalyse van F-Secure waarmee onregelmatigheden worden aangetoond, en het Rapid Detection Center, een team van securityspecialisten dat 24/7 bezig is met het vaststellen van en reageren op cyberincidenten. Wanneer er een indringer wordt gedetecteerd, neemt een expert binnen 30 minuten contact op met de klant. Indien nodig worden aanvullende diensten op locatie aangeboden.

“De menselijke factor is hierin zeer belangrijk”, aldus Erka Koivunen, Cyber Security Advisor bij F-Secure. “Cybercriminelen zijn ook mensen, dus als je ze wilt opsporen, heb je niet genoeg aan technologie alleen. Onze experts weten hoe hackers denken en welke tactieken ze gebruiken om onopgemerkt te blijven. Een ander voordeel van menselijke specialisten is dat er geen vals alarm meer wordt geslagen. Daarmee voorkom je verspilling van tijd, geld en energie.”

Detectie, diagnose en advies

De Rapid Detection Service adviseert wat de beste manier is om met een cyberincident om te gaan. De klant krijgt precies te horen wat er is gebeurd, hoe de dreiging kan worden geïsoleerd en welke herstelmaatregelen worden aangeraden. Dankzij de snelle detectie, de nauwkeurige diagnose en de praktische adviezen van de experts kunnen bedrijven de schade minimaliseren en snel weer aan het werk. Het is ook mogelijk om aanvullende diensten af te nemen, zoals incidentmanagement en forensisch onderzoek op locatie.

Met de introductie van de Rapid Detection Service verstevigt F-Secure haar positie als de meest vooraanstaande beveiligingsspecialist van Europa. Deze dienst vormt een extra verdedigingslinie voor organisaties en is eenvoudig te integreren met bestaande ecosystemen. De Rapid Detection Service draagt zo bij aan een effectieve securitystrategie. “Er is geen betere manier om je systemen te beschermen”, zegt Koivunen.

*Bron: Gartner Magic Quadrant for Security Information & Event Management, Kelly M. Kavanagh, Oliver Rochford, gepubliceerd op 20 juli 2015

Meer informatie:
F-Secure Rapid Detection Service
Ebooks: Cyber Security Insider

Over F-Secure
F-Secure is een online beveiligings- en privacybedrijf uit Finland dat mensen en organisaties overal ter wereld al ruim 25 jaar beschermt tegen digitale dreigingen. Onze bekroonde producten zijn verkrijgbaar via 6000 resellers en 200 providers in meer dan 40 landen. We zien het als onze missie om het internet voor iedereen veilig te houden. Switch on freedom!

F-Secure werd in 1988 opgericht en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

Ben je nieuwsgierig naar het laatste nieuws op het gebied van cybersecurity? Bekijk dan het Business Security Insider Blog en schrijf je in voor de maandelijkse update.

f-secure.com | twitter.com/FSecure_NL | facebook.com/fsecure

Getagged: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!