april 14, 2016 Nelleke Braam

Panasonic introduceert nieuwe Etherea R32 airconditioners

Panasonic-Etherea-Matte

‘s-Hertogenbosch, 14 april 2016Panasonic vernieuwt zijn Etherea productlijn met een reeks nieuwe, innovatieve producten. De nieuwe Z- en XZ-reeks airconditioners voor woningen zijn dankzij een volledig nieuw ontwerp compact, modern en geschikt voor ieder interieur. De nieuwe modellen zijn daarnaast de eerste airconditioners van Panasonic die volledig zijn geoptimaliseerd met het koudemiddel R32, waarmee op milieuvriendelijke wijze efficiënt kan worden verwarmd en gekoeld.

Belangrijkste kenmerken:

  • R32 koudemiddel met laag Global Warming Potential (GWP)
  • Uitstekende efficiëntie met energielabels A+++ / A++
  • Functionaliteiten voor verhoogd comfort en superstille technologie met een geluidsproductie van slechts 19dB(A)
  • Slank en compact ontwerp
  • Nanoe luchtzuiveringssysteem en Econavi sensoren op Z reeks airconditioners

Z-reeks airconditioners

De nieuwe Z-reeks airconditioners van Panasonic bestaat uit de volgende witte en wit matte wandmodellen: Z7SKEW, CS-Z7SKEW-M, Z9SKEW, CS-Z7SKEW-M, Z12SKEW, CS-Z7SKEW-M, Z15SKEW, CS-Z7SKEW-M, Z18SKEW, CS-Z7SKEW-M.

De nieuwe Z-reeks Etherea producten is volledig herontworpen met het oog op woningen en commerciële panden. Het slanke nieuwe ontwerp voorkomt dat de toestellen de esthetiek van het interieur verstoren en maken de units compacter dan ooit. Het discrete ontwerp van de nieuwe Etherea modellen sluit goed aan op de lage geluidsproductie van de airconditioners. De nieuwe producten zijn met een geluidsproductie van 19dB(A) zeer stil, wat bijdraagt aan het comfort van eindgebruikers. Het geluid van de airconditioners is vergelijkbaar met het geluid dat hoorbaar is tijdens een nacht in een bibliotheek. Panasonic stelt hierdoor zeker dat de toestellen de nachtrust of werkomgeving van gebruikers niet verstoren.

R32

Terwijl andere systemen het koudemiddel R410A als standaard hanteren, kiest Panasonic met de nieuwe Etherea voor het alternatief R32. In tegenstelling tot R410A bestaat R32 uit slechts één bestandsdeel, waardoor het eenvoudig gerecycled kan worden en een 67 procent kleinere impact heeft op de opwarming van de aarde. Door toepassing van dit koudemiddel in de nieuwe modellen komt Panasonic tegemoet aan de behoefte van klanten en wordt er al voldaan aan de nieuwe eisen die vanaf 2025 van toepaasing zijn.

De Z-reeks is uitgerust met Panasonic’s Econavi-sensoren en het Nanoe-luchtzuiveringssysteem. De Econavi-technologie bestaat onder andere uit een Human Activity-sensor en een nieuwe technologie voor het detecteren van zonlicht. De werking van de airconditioning wordt automatisch aangepast op basis van de gegevens die deze sensoren verzamelen, waardoor een optimaal comfort kan worden geboden terwijl er energie bespaard wordt. Econavi optimaliseert niet alleen de richting en het volume van de luchtstromen op basis van de aanwezigheid van mensen, maar vermindert ook het koelvermogen indien er weinig of geen zonlicht is. Met Econavi kunnen energiebesparingen tot 38 procent worden gerealiseerd.

XZ-reeks airconditioners

De XZ-reeks airconditioners, bestaat uit de volgende zilverkleurige wandmodellen: XZ7SKE, XZ9SKE, XZ12SKE, Z18SKE.

Ook de XZ-reeks maakt gebruik van het koudemiddel R32, waarmee de XZ-modellen tot de meest efficiëntie en milieuvriendelijke airconditioners van dit moment behoren. Daarnaast is deze reeks ook voorzien van superstille technologie, waardoor een geluidsproductie van slechts 20dB(A) wordt gerealiseerd. De modellen bieden eindgebruikers hierdoor veel comfort, zonder dat zij inleveren op prestaties. De XZ-modellen zijn krachtig en efficiënt, met een energielabel van A+++/A++. Ook deze nieuwe toestellen zijn voorzien van een slank en compact ontwerp.

Meer informatie

Meer informatie over de Z en XZ reeks Etherea airconditioners van Panasonic is te vinden op www.aircon.panasonic.eu/nl_nl

Over Panasonic Heating and Cooling Systems
Met meer dan 30 jaar ervaring in ruim 120 landen en 100 miljoen geproduceerde compressoren, is Panasonic een van de leiders in de airconditioningmarkt. Panasonic heeft warmte- en airconditioningsoplossingen voor het huis, kantoor, bedrijven en industriële omgevingen. Het bedrijf hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar oplossingen. Dit komt tot uiting in een weldoordacht ontwerp en de garantie van een goede luchtkwaliteit, terwijl er voldaan wordt aan de standaarden voor energie-efficiëntie, milieu en geluidsoverlast. Voor meer informatie: http://www.aircon.panasonic.eu/NL_nl/

Over Panasonic
Panasonic Corporation is wereldwijd marktleider in het ontwikkelen en produceren van elektronische producten voor consumenten, professionals, bedrijven en specifieke bedrijfstakken. Sinds de oprichting in 1918 kende het bedrijf een wereldwijde groei. Panasonic Corporation bestaat uit meer dan 500 bedrijfsonderdelen en rapporteerde eind maart 2013 een geconsolideerde netto-omzet van 68 miljard euro. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/.

Getagged: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!