maart 8, 2016 Nelleke Braam

Gastcolleges over IT-beroepspraktijk op Radius College

Breda, 8 maart 2016 – Het Radius College biedt zijn studenten ICT-beheer op vrijdag 18 maart een serie gastcolleges van IT-professionals uit de praktijk. Een van de mensen die een gastcollege verzorgt, is Stephen Tittel, eigenaar van 360Performance, een organisatie die bedrijven helpt ervoor te zorgen dat alle software in dat bedrijf doet wat het moet doen. Hij wil de studenten van het Radius College vooral het gat tussen het traditionele ICT-beheer en de dynamische bedrijfspraktijk laten zien.

Samen met zeven andere professionals uit het bedrijfsleven geeft Tittel op 18 maart vier keer een college van 40 minuten aan groepjes van twintig studenten. Het gaat om tweede- en derdejaars MBO-studenten ICT- en Netwerkbeheer.

Yin en Yang

Dat opleiding en beroepspraktijk niet altijd naadloos op elkaar aansluiten, is een bekend fenomeen. De stagecoördinator van het Radius College, Ellis Uijtdehage, zette eind vorig jaar een oproep op de zakelijke netwerksite LinkedIn waarin ze vroeg of er mensen uit het bedrijfsleven een gastcollege wilden verzorgen. Stephen Tittel zag de oproep en meldde zich spontaan aan. “Ik vind het belangrijk om mijn kennis en expertise te delen. Zie het als yin en yang. Het bedrijfsleven biedt me de kans om veel leuk werk te doen, en op deze manier geef ik ook weer wat terug door de toekomstige ICT-beheerders van dat bedrijfsleven belangeloos inzichten te bieden in mijn beroepspraktijk.”

Digitale ontwikkelingen gaan snel

Volgens Tittel worden veel huidige ICT-beheerders nog volgens de traditionele methodes opgeleid, terwijl dat, op het moment dat ze van school komen, eigenlijk al achterhaald is. “De digitale wereld ontwikkelt zich zo snel, dat betekent dat de studenten van het Radius College heel waarschijnlijk na hun studie andere dingen moeten kunnen en kennen dan ze nu leren. Ik wil ze in mijn gastcollege vast een inkijkje geven in wat hun toekomstige werkgever van ze kan verwachten.”

Eindgebruiker staat centraal, niet de technologie

Daarvoor geeft hij onder meer een demonstratie van de software van Dynatrace, waar hij bij zijn klanten graag mee werkt. Het is software voor wat in de IT-wereld application performance management wordt genoemd. “Dat zorgt er als een continue röntgenfilm voor dat een bedrijf altijd direct kan zien waar er fouten optreden in softwareapplicaties. Het onderscheidende vermogen is dat we ‘performance’ van deze applicaties vanuit de keten bekijken. Daarbij staat de eindgebruiker centraal, niet de technische systemen. Softwareapplicaties zoals e-mail en Word maar ook online winkelen, zijn tegenwoordig een essentieel onderdeel in het dagelijkse werk en leven van vrijwel iedereen. Voor een bedrijf is het belangrijk dat de software die hun klanten en medewerkers gebruiken goed werkt en doet wat ervan verwacht wordt. Zodra er fouten optreden, is het zaak om die snel te traceren en op te lossen.”

Klaar voor de toekomst

“Ik denk dat het meerwaarde biedt als die jongens en meiden straks bij het bedrijf waar ze gaan werken, kennis hebben van een kick-ass tool. Daarmee kunnen ze zich onderscheiden, ze kunnen laten zien dat ze ideeën hebben over ICT-beheer, om op die manier een klein beetje boven het maaiveld uit te kunnen steken. Ik wil ze laten zien hoe application performance management ze kan helpen om als ICT-beheerder klaar te zijn voor de toekomst.”

Over Radius College
Het Radius College is een opleidingsinstituut dat techniekopleidingen aanbiedt. Zij leiden jonge mensen op tot professionals die de wereld om hen heen verrassen en verbazen met slimme oplossingen.

Over 360Performance
360Performance is een frisse jonge onderneming met een lange track record binnen de Application Performance Management (APM) markt.

Over Dynatrace
Dynatrace is innovator op het gebied van software voor digital performance management. Die maakt real-time-informatie over de beschikbaarheid en snelheid van applicaties zichtbaar voor business en IT, zodat organisaties maatregelen kunnen nemen om hun applicaties te verbeteren. Dynatrace helpt organisaties van elke omvang om hun applicaties en digitale kanalen te zien door de ogen van hun gebruikers. Wereldwijd gebruiken ruim 7.500 organisaties die inzichten om de complexiteit te beheersen die gepaard gaat met beschikbaarheid en snelheid van applicaties. Zij kunnen zo snel de juiste maatregelen nemen om hun omzet te verhogen door klanten een snelle gebruikservaring te bieden.
Lees hier meer over Dynatrace in de APM-markt. Volg Dynatrace via Twitter en onze blog over performance.

Getagged: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!