januari 21, 2016 Nelleke Braam

Panasonic brengt energie-efficiënte warmteterugwin-systemen op de markt

Panasonic-Hydrokit

’s-Hertogenbosch, 21 januari 2016Panasonic lanceert een nieuwe VRF-hydrokit en HR-multibox. De systemen zijn niet alleen installatievriendelijk, maar dankzij het gebruik van restwarmte ook energiezuinig.

De nieuwe ECOi Hydrokit maakt deel uit van de Panasonic VRF-reeks. Het systeem creëert warm water met behulp van restwarmte van airconditioningkoeling, die anders ongebruikt zou worden afgevoerd. Deze restwarmte verwarmt water tot een temperatuur van 45 °C. Afhankelijk van de toepassing kan het water in een buffervat zoals de Panasonic boiler elektrisch worden naverwarmd tot 65 °C. Dit maakt het water geschikt voor ruimteverwarming of gebruik als tapwater. De ECOi Hydrokit is het meest complete hydrobox-systeem dat op de markt beschikbaar is. Het systeem is voorzien van een klasse-A waterpomp van Panasonic, ontluchtingsklep, stromingsschakelaar, overdrukventiel, expansieventiel, back-upverwarming, automatisch watersterilisatie en een manometer.

Compatibel met de 3-pijps VRF buitenunits

De nieuwe Hydrokit kan worden gecombineerd met de 3-pijps VRF (ECOi) buitenunits van Panasonic. Het is mogelijk meerdere ECOi-units aan te sluiten op hetzelfde circuit, waarbij de units onafhankelijk van elkaar kunnen worden ingezet voor het bereiden van warm tapwater of ruimteverwarming. Door gebruik te maken van restwarmte levert het systeem in beide toepassingen een hoge energie-efficiëntie. De ECOi Hydrokit is voor het regelen van het binnenklimaat voorzien van een ingebouwde kamerthermostaat. Het is echter ook mogelijk het systeem aan te sluiten op een externe regeling.

Het gebruiksgemak en de efficiëntie van de ECOi Hydrokit kunnen verder worden vergroot door het systeem te combineren met de nieuwe CZ-RTC5 klimaatregeling. Deze is onder andere uitgerust met een ingebouwd touch screen, klimaatsensor, een eenvoudig in te stellen timer en een reeks energiebesparende functies. Zo beschikt de regeling onder andere over een setpoint-limiet. Deze feature is voornamelijk gericht op kantooromgevingen en de hospitality sector, waar in veel gevallen meer wordt verwarmd en gekoeld dan noodzakelijk is.

HR-multibox

Panasonic lanceert daarnaast zijn vernieuwde HR-multibox. Dit warmteterugwin-systeem is beschikbaar met 4, 6 of 8 verbindingspoorten en levert meer installatiegemak. De unit maakt een efficiënter systeemontwerp mogelijk. Zo kan de verbindingsleiding van het primaire koudemiddelcircuit aan beide zijden van de HR-multibox worden aangebracht, wat ontwerpers meer flexibiliteit geeft. Ook heeft de unit slechts één stroomaansluiting nodig. De nieuwe multibox is standaard voorzien van drieweg PCB-kits en magneetventielen.

De HR-multibox kan worden aangesloten op uiteenlopende ontwerpen met verschillende soorten splitsingen, wat de flexibiliteit voor ontwerpers verder vergroot. Zo kan de box achter de distributieunit of voor een T-stuk worden geïnstalleerd. Ook is het mogelijk de HR-multibox aan te sluiten op verschillende besturingstypen.

Compact ontwerp

De unit heeft een compact ontwerp en is slechts 20 centimeter hoog. Dit maakt de HR-multibox bij uitstek geschikt voor toepassing in projecten waar slechts beperkte installatieruimte beschikbaar is, zoals in hotels.

“Panasonic voegt met de ECOi Hydrokit en de nieuwe drieweg HR-multibox twee bijzonder energie-efficiënte systemen toe aan haar productportfolio”, zegt Ildert Burghout, product manager Heating and Cooling Systems Panasonic Nederland. “Door restwarmte te hergebruiken worden energiekosten verlaagd en dragen de systemen bij aan een schoner milieu. Dankzij het flexibele ontwerp van beide systemen kan daarnaast ook op de installatiekosten worden bespaard.”


Over Panasonic Heating and Cooling Systems

Met meer dan 30 jaar ervaring in ruim 120 landen en 100 miljoen geproduceerde compressoren, is Panasonic een van de leiders in de airconditioningmarkt. Panasonic heeft warmte- en airconditioningsoplossingen voor het huis, kantoor, bedrijven en industriële omgevingen. Het bedrijf hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar oplossingen. Dit komt tot uiting in een weldoordacht ontwerp en de garantie van een goede luchtkwaliteit, terwijl er voldaan wordt aan de standaarden voor energie-efficiëntie, milieu en geluidsoverlast. Voor meer informatie: http://www.aircon.panasonic.eu/NL_nl/

Over Panasonic
Panasonic Corporation is wereldwijd marktleider in het ontwikkelen en produceren van elektronische producten voor consumenten, professionals, bedrijven en specifieke bedrijfstakken. Sinds de oprichting in 1918 kende het bedrijf een wereldwijde groei. Panasonic Corporation bestaat uit meer dan 500 bedrijfsonderdelen en rapporteerde eind maart 2013 een geconsolideerde netto-omzet van 68 miljard euro. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/.

Getagged: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!