november 12, 2015 NoX PR & Content

9 op de 10 organisaties overweegt containers te gebruiken

Onderzoek van Ruxit wijst uit dat 78% voor Docker kiest

Amsterdam, 12 november 2015 – Het gebruik van containers is populair. 9 op de 10 organisaties maakt gebruik van containers of is van plan dit te gaan doen, waarbij ruim driekwart kiest voor Docker. De eenvoud waarmee containers kunnen worden geïmplementeerd is de belangrijkste reden om hiervoor te kiezen.

Dit blijkt uit onderzoek van Ruxit, onderdeel van Dynatrace, onder 138 bedrijven uit verschillende sectoren waaronder software, consultancy, media, onderwijs, cloudservices, hardware, retail en de publieke sector. Docker is een open source raamwerk dat het mogelijk maakt een applicatie in een verplaatsbare container te verpakken. Dit vereenvoudigt en versnelt de implementatie van de applicatie. Sinds de lancering van Docker in 2013 zijn ruim 800 miljoen containers gedownload uit de publieke Docker Hub.

Resultaten

De belangrijkste resultaten:

  • Meer dan 93% van de respondenten gebruikt containers voor ontwikkel-, test- of productiesystemen, of is van plan dit te gaan doen.
  • Ruim driekwart (78%) kiest hierbij voor Docker.
  • De snelheid en eenvoud waarmee containers kunnen worden uitgerold is de belangrijkste reden voor Docker te kiezen (85%).
  • Binnen zes tot twaalf maanden is ruim de helft (53%) van de respondenten van plan containers te omarmen op productiesystemen.
  • Performance Monitoring is volgens iets minder dan de helft (46%) van de respondenten de belangrijkste uitdaging in een productieomgeving.
  • Gecontaineriseerde omgevingen zijn zeer dynamisch, wat het monitoren en beheren van prestaties een uitdaging maakt. Respondenten hebben daarom behoefte aan betrouwbare oplossingen op het gebied van orkestratie (56%), Performance Monitoring (46%) en automatisering (40%).

“Het is noodzakelijk niet alleen binnen de containers te monitoren, maar ook te begrijpen hoe microservices en applicaties binnen de container presteren. Ruxit helpt hierbij en is geschikt voor zeer dynamische infrastructuren”, legt Bernd Greifeneder, CTO van Ruxit, uit. “Het onderzoek toont aan dat het monitoren van applicatieprestaties en schaalbaarheid belangrijke succesfactoren zijn voor containertechnologie. Ruim de helft van de bedrijven die in de komende zes tot twaalf maanden containers willen uitrollen zijn van plan dit op productiesystemen te doen. Ruxit maakt Performance Monitoring van gecontaineriseerde applicaties in productieomgevingen mogelijk.”

Eén agent per host

Het onderzoek bevestigt de vraag naar voor productie gereed zijnde, stabiele, geïntegreerde oplossingen die belangrijke uitdagingen rond containers aanpakken. Er zijn geen andere oplossingen op de markt die de prestaties van applicaties in containers kunnen monitoren, zonder hiervoor een agent op iedere container te installeren. Ruxit stelt bedrijven in staat slechts één agent per host – waarop vele containers kunnen draaien – te installeren, wat het installatiegemak en de schaalbaarheid van de oplossing groot maakt.

Het onderzoek ‘State of Containers and the Docker Ecosystem 2015’ en een infographic met de resultaten zijn hier te downloaden.

Over Ruxit
Ruxit is het snelstgroeiende self-service platform voor application performance management, gericht op startups, middelgrote en grote organisaties. Dankzij de unieke kunstmatige intelligentie kunnen ondernemingen duizenden servers met een heel klein team monitoren.

Over Dynatrace
Dynatrace is innovator op het gebied van software voor digital performance management. Die maakt real-time-informatie over de beschikbaarheid en snelheid van applicaties zichtbaar voor business en IT, zodat organisaties maatregelen kunnen nemen om hun applicaties te verbeteren. Dynatrace helpt organisaties van elke omvang om hun applicaties en digitale kanalen te zien door de ogen van hun gebruikers. Wereldwijd gebruiken ruim 7.500 organisaties die inzichten om de complexiteit te beheersen die gepaard gaat met beschikbaarheid en snelheid van applicaties. Zij kunnen zo snel de juiste maatregelen nemen om hun omzet te verhogen door klanten een snelle gebruikservaring te bieden.
Lees hier meer over Dynatrace in de APM-markt. Volg Dynatrace via Twitter en onze blog over performance.

Getagged: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!