september 3, 2015 NoX PR & Content

CommScope voltooit de overname van de bedrijfsonderdelen Telecom, Enterprise en Wireless van TE Connectivity

Combinatie verstevigt de positie van CommScope als belangrijkste leverancier van communicatie-infrastructuren om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar netwerkbandbreedte

Bunnik, 3 september 2015CommScope Holding Company, Inc. (NASDAQ: COMM) heeft de eerder aangekondigde overname voltooid van de bedrijfsonderdelen Telecom, Enterprise en Wireless van TE Connectivity (NYSE:TEL), leider op het gebied van glasvezelconnectiviteit voor bekabelde en draadloze netwerken.

De volledige contante transactie bedraagt ongeveer 3 miljard dollar en verstevigt de positie van CommScope als leverancier van communicatie-infrastructuren. De transactie breidt de innoverende kracht en serviceverlening uit op vier belangrijke vlakken:

• Draadloze netwerken voor binnen en buiten;
• Datacenters en centrale kantoren;
• Intelligente en efficiënte gebouwen; en
• Access- en backhaulnetwerken.

Wereldwijd concurrerend

“We kijken ernaar uit om gezamenlijk verder te gaan als één succesvol bedrijf”, aldus Eddie Edwards, voorzitter en chief executive officer van CommScope. “Gezamenlijk kunnen we het innovatieproces binnen de sector versnellen, meer uitdagingen op het gebied van bekabelde en draadloze netwerken oplossen en wereldwijd nog meer klanten van dienst zijn. Door onze bij elkaar passende oplossingen, technologieën, geografische dekking en marktdekking te verenigen, hebben we een sterker platform gecreëerd om met succes wereldwijd concurrerend te kunnen zijn.”

Opbrengsten

De transactie levert waarschijnlijk een bijdrage aan de gecorrigeerde WPA van CommScope. Ook levert het naar verwachting in 2018 meer dan 150 miljoen dollar in jaarlijkse synergieën op. Daarbij is meer dan 50 miljoen dollar in 2016 inbegrepen.

CommScope verwacht synergieën te stimuleren bij alle onderdelen van het bedrijf, met inbegrip van de afdelingen voor verkoop, marketing, algemeen en administratie, operationele activiteiten en R&D. Naar verwachting zal de transactie meer dan 20% toevoegen vergeleken met 2016 op pro forma basis, exclusief kosten voor administratie, integratiekosten en andere speciale items.

Cijfers

Het nieuwe CommScope heeft ongeveer 25.000 medewerkers en wordt vertegenwoordigd in alle grote geografische gebieden. De pro forma nettoverkoop (voor de periode van 12 maanden eindigend op 30 juni 2015) bedroeg ongeveer 5,3 miljard dollar en de pro forma gecorrigeerde EBITDA (zonder de verwachte synergieën) bedroeg ongeveer 1 miljard dollar. Het bedrijf heeft momenteel een portfolio met ongeveer 9800 patenten en patentaanvragen en investeert per jaar meer dan 200 miljoen dollar in R&D.

Bestuur

Op de korte termijn worden de overgenomen bedrijfsonderdelen van TE Connectivity Broadband Network Solutions (BNS) geleid als een van de segmenten van CommScope, samen met de bestaande segmenten Wireless, Enterprise en Broadband. David Redfern blijft aan in zijn huidige hoedanigheid als leider van het BNS-team en rapporteert aan Randy Crenshaw, Chief Operating Officer van CommScope.

Nieuwe kansen

“Deze overname biedt belangrijke nieuwe kansen voor toekomstige verkoopgroei en kostenbesparingen ter ondersteuning van de financiële basis van CommScope. De toevoeging van de bedrijfsonderdelen van TE zal direct bijdragen aan onze winstgevende groei.”

“Ik heet de nieuwe teamleden van TE Connectivity van harte welkom en kijk ernaar uit om samen met alle medewerkers van CommScope verder te werken aan de levering van superieure technologie, oplossingen en services aan onze klanten en partners”, aldus Edwards.

Over CommScope
CommScope (NASDAQ: COMM) helpt bedrijven over de hele wereld hun bekabelde en draadloze netwerken te ontwerpen, samen te stellen en te beheren. Onze netwerkinfrastructuuroplossingen helpen klanten de bandbreedte te vergroten; de bestaande capaciteit te maximaliseren; de netwerkprestaties en -beschikbaarheid te verbeteren; de energie-efficiëntie te verhogen; en de migratie van technologie te vereenvoudigen. U treft onze oplossingen aan in de grootste gebouwen en op de grootste locaties en buitenterreinen; in datacenters en gebouwen, ongeacht vorm, formaat en complexiteit; bij
gsm-masten en in kabelstations; en op luchthavens, in treinen en in tunnels. Essentiële netwerken over de hele wereld zijn gebaseerd op CommScope-oplossingen.

Getagged: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!