november 5, 2014 NoX PR & Content

SPIE-ICS introduceert ‘Datacenter as a Service’

Nieuw concept onthuld tijdens IT Room Infra

Breda, 5 november 2014 – De meeste bedrijven zullen het ‘runnen’ van een datacenter niet tot hun kerncompetenties rekenen. Toch zijn er vaak goede redenen om het datacenter ‘on-site’ en in eigen beheer te houden, zoals het behoud van controle over zowel de IT als de facilitaire voorzieningen en het kunnen voldoen aan wet- en regelgeving. Voor deze bedrijven introduceert SPIE-ICS ‘Datacenter as a Service’.

Voor het onderbrengen van waardevolle data konden organisaties tot nu toe kiezen uit een viertal bekende opties: de data onderbrengen in een eigen datacenter, op co-locatie, in de cloud of een combinatie van die drie. Deze opties kennen voor- en nadelen. Zo combineert de cloud een grote mate van flexibiliteit met een gebrek aan controle over zowel de IT als de facilitaire voorzieningen zoals de stroomvoorziening en koeling. Een inhouse datacenter biedt weliswaar een optimale controle, maar voor veel bedrijven is de bouw en het beheer een te complexe en kostbare aangelegenheid.

Met ‘Datacenter as a Service’ (DCaaS) combineert SPIE-ICS de voordelen van cloud, co-locatie en het inhouse datacenter zonder dat de klant wordt geconfronteerd met de nadelen. SPIE-ICS bouwt voor de klant op klantlocatie een schaalbaar, flexibel en ‘self-supporting’ datacenter en draagt zorg voor het beheer, onderhoud en de financiering. De klant betaalt voor het gebruik van het datacenter en krijgt voor de volledige controle zelf de sleutel in handen.

Maatwerkoplossing

“Samen met de klant en onze ecosysteempartners waar we nauw mee samenwerken, bepalen we hoe de oplossing er het beste uit kan zien”, aldus Ben Meesters, Business Development Manager Datacenters bij SPIE. “Een volgende stap is dat we wederom in nauwe samenwerking met onze ecosysteempartners kijken hoe we de uptime kunnen garanderen. Het moet ‘lights out’ zijn, maar als het nodig is moeten we zo snel mogelijk in kunnen grijpen.”

“Met Datacenter as a Service bieden we een maatwerkoplossing met alle voordelen van co-locatie en de cloud”, concludeert Meesters. “We bieden een optimale beschikbaarheid, flexibiliteit en continuïteit terwijl de klant de controle behoudt over zowel de data als de kosten. De klant neemt het datacenter af op basis van een Opex-model. Dat is uniek in de markt. Op die manier gaan we een hechte relatie aan met de klant en participeren we in het risico.”

DCaaS tijdens IT Room Infra

Wilt u meer weten over het DCaaS-concept van SPIE-ICS? Op 6 november verzorgt Ben Meesters tijdens IT Room Infra een lezing met als titel Een computerruimte in eigen huis, buitenshuis of beiden?’ Wat zijn de argumenten en welke impact heeft dit op de ‘Capex en Opex’. Tijdens deze lezing in het Congrescentrum 1931 in Den Bosch zal Meesters uitgebreid stilstaan bij DCaaS. Kijk voor meer informatie op www.itroominfra.nl/programma/.


Over Spie-ICS

SPIE-ICS is een voormalig onderdeel van Getronics en KPN en sinds 1 mei 2013 onderdeel van SPIE Nederland. Met meer dan 2600 medewerkers is SPIE Nederland een dochteronderneming van het oorspronkelijke Franse SPIE SA. SPIE is in Europa op het gebied van datacenters vooral actief in Frankrijk, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Getagged: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!