september 18, 2014 NoX PR & Content

Panasonic ontlast energienetwerk met slimme warmtepomp

’s-Hertogenbosch, 18 september 2014Panasonic introduceert een innovatieve en intelligente aanpak voor energiebeheer. De Smart Heat Pump is een slimme warmtepomp die de druk op het energienetwerk vermindert. Het systeem neemt alleen op dalmomenten stroom af. Huiseigenaren besparen hierdoor dankzij het daltarief op de energiekosten, terwijl onnodige piekbelasting van het netwerk wordt voorkomen.

Smart Heat Pump Grid 2

Duurzame energiesystemen hebben zich in de afgelopen jaren in een hoog tempo ontwikkeld. De samenleving verbruikt echter steeds meer energie, waardoor de belasting op het energienetwerk blijft toenemen. Het netwerk zal ‘slim’ moeten worden om deze extra belasting te kunnen opvangen. Intelligente energienetwerken, ook wel Smart Grids genoemd, zijn dan ook een belangrijk onderdeel van de Europese energiestrategie.

Groene revolutie
Panasonic speelt hierop in met de Smart Heat Pump. Dit systeem combineert simpele en effectieve beheeroplossingen met de voordelen van lucht-warmtepomptechnologie (waarbij gratis warmte wordt gewonnen uit de lucht), zonne-energie en de intelligentie van slimme meters. Deze beheeroplossingen werken samen met het energienetwerk om een groene revolutie te realiseren door piekbelastingen te voorkomen. Zonder piekbelastingen wordt de belasting op het netwerk beter verdeeld, waardoor meer huishoudens bediend kunnen worden. Het systeem wordt ontwikkeld op basis van Panasonic’s jarenlange ervaring met energie-opslag (batterijen), zonnepanelen (HIT), slimme meters en warmtepomptechnologie.

Ondanks de duurzame werking van de Smart Heat Pump hoeven gebruikers niet in te leveren op comfort. De warmtepomp voorziet een huis van zowel verwarming en koeling als warm water. De Smart Heat Pump is geschikt voor zeer lage temperaturen. De warmtepomp zorgt ongeacht de weersomstandigheden voor een perfect comfort, ook bij buitentemperaturen van -20°C.

Indien voldoende huishoudens een slimme oplossing zoals de Smart Heat Pump van Panasonic installeren en alleen nog gedurende daluren energie afnemen, kan dit voor een groene revolutie zorgen. Door piekbelasting te verminderen, zijn minder energiecentrales nodig om alle huishoudens, die op het energienetwerk aangesloten zijn, van energie te voorzien. Dat heeft tot gevolg dat centrales die op basis van fossiele brandstof werken uit bedrijf kunnen worden genomen. Dit dringt weer de uitstoot van CO2 terug, wat bijdraagt aan verbetering van het klimaat.

Universiteit Aachen
De prestaties van de Smart Heat Pump worden door Panasonic getest in samenwerking met het E.ON Energy Research Centre van de Duitse Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule Aachen (RWTH). Deze universiteit wordt wereldwijd erkend op het gebied van techniek en wetenschap. De RWTH specialiseert zich onder andere in machinebouw, chemische techniek, elektrotechniek, industriële techniek en computerwetenschappen, natuurkunde en scheikunde.

Een video over de ontwikkeling van de Smart Heat Pump is hier te vinden: http://www.youtube.com/watch?v=exzP_nLePFI

Over Panasonic Heating and Cooling Systems
Met meer dan 30 jaar ervaring in ruim 120 landen en 100 miljoen geproduceerde compressoren, is Panasonic een van de leiders in de airconditioningmarkt. Panasonic heeft warmte- en airconditioningsoplossingen voor het huis, kantoor, bedrijven en industriële omgevingen. Het bedrijf hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar oplossingen. Dit komt tot uiting in een weldoordacht ontwerp en de garantie van een goede luchtkwaliteit, terwijl er voldaan wordt aan de standaarden voor energie-efficiëntie, milieu en geluidsoverlast. Voor meer informatie: www.aircon.panasonic.eu

Over Panasonic
Panasonic Corporation is wereldwijd marktleider in het ontwikkelen en produceren van elektronische producten voor consumenten, professionals, bedrijven en specifieke bedrijfstakken. Sinds de oprichting in 1918 kende het bedrijf een wereldwijde groei. Panasonic Corporation bestaat uit meer dan 500 bedrijfsonderdelen en rapporteerde eind maart 2013 een geconsolideerde netto-omzet van 68 miljard euro. Voor meer informatie over Panasonic: http://panasonic.net.

Getagged: , , ,

Contact

Neem contact met ons op!