augustus 5, 2014 NoX PR & Content

Samenwerking Lumesse en Cammio op het gebied van videorecruitment

Den Haag/Leiden, 5 augustus 2014 – Europees videorecruitment-platform Cammio en aanbieder van oplossingen voor talentacquisitie en –management Lumesse, gaan samenwerken op het gebied van videorecruitment. De partnership biedt TalentLink-klanten van Lumesse de mogelijkheid om sollicitatiegesprekken via video af te nemen. TalentLink-klanten hebben de keuze de video-interviewfunctie van Cammio direct te integreren in hun recruitment-software.

Werkgevers zien steeds meer de voordelen in van een gepersonaliseerd CV. Met de toevoeging van video aan het CV krijgen werkgevers in een eerder stadium van het wervings- en selectieproces een goede eerste indruk van de kandidaat. Dat levert een besparing in tijd en geld op terwijl er tegelijkertijd ook een verbeterde sollicitatie-ervaring voor de kandidaat wordt gecreëerd. Bij gestructureerde of on-demand video-interviews krijgen alle kandidaten dezelfde vragen gesteld en kunnen deze beantwoorden op een moment dat het hen goed uitkomt. Zo ontstaat een bijzonder schaalbaar interviewproces met gelijke kansen voor alle kandidaten. De integratie van Cammio binnen TalentLink geeft gebruikers toegang tot hun bestaande Cammio interview-templates en opnames van de video-interviews met kandidaten. Op die manier kunnen recruiters snel en eenvoudig kandidaten beoordelen, opnames delen en het beste talent selecteren.

Employer branding
De op industrie standaard HR XML gebaseerde integratie van Cammio biedt klanten de mogelijkheid om video-gesprekken te voeren binnen een strak geïntegreerd werkproces. Gebruikers van TalentLink kunnen de gestructureerde of on-demand interview-templates van Cammio publiceren en direct meerdere kandidaten uitnodigen voor een videosollicitatie. De afgeronde opnames worden vervolgens toegevoegd aan het profiel van de kandidaat, waar ze kunnen worden beoordeeld en gedeeld met bijvoorbeeld hiring managers. De samenwerking tussen Lumesse en Cammio zal in eerste instantie starten in Europa en van daaruit ook beschikbaar worden gemaakt voor andere regio’s in de wereld.

“Het sterke bestaande klantenbestand in Europa en de uitstekende productreputatie waren redenen om Cammio te kiezen als een van onze integratiepartners op het gebied van videorecruitment”, zegt Raymond van der Wal, Head of Partnerships & Alliances bij Lumesse. “Onze TalentLink-klanten zullen profiteren van de verbeterde functionaliteit binnen hun recruitmentsysteem door Cammio’s combinatie van live en geautomatiseerde video-interviews, het gebruiksgemak en sterke focus op employer branding.”

Over Lumesse
Lumesse is de enige wereldwijde organisatie die talentmanagement-oplossingen lokaal ondersteunt. Wij helpen klanten over de hele wereld bij het implementeren van succesvolle lokale talentmanagement-toepassingen, die op de juiste plek en op het juiste moment de juiste mensen vinden, begeleiden en ontwikkelen. Zo’n 2300 bedrijven in meer dan 70 verschillende landen werken momenteel met onze producten, om het menselijk potentieel binnen hun bedrijf te benutten en te stimuleren. Onze geïntegreerde talentmanagement-oplossingen zijn uitgebreid, intuïtief, veilig en volledig gelokaliseerd in meer dan 50 talen. Kijk voor meer informatie op www.lumesse.nl.

Over Cammio
Cammio is een krachtig online video recruitment platform waarmee kandidaten en werkgevers tot een betere match kunnen komen op basis van een eerste visuele indruk. Cammio biedt een combinatie van live en gestructureerde video interviews in één geïntegreerd platform dat bijzonder eenvoudig is in gebruik. Organisaties als ManpowerGroup Solutions, SONOS EMEA, European Stability Mechanism en Metro Cash & Carry vertrouwen op Cammio bij hun dagelijkse zoektocht naar de beste kandidaat. Met als resultaat lagere wervingskosten, een verbetering van de time-to-hire en betere kandidaten. Onnodige reistijd en moeilijke agenda planning zijn verleden tijd. No Talent To Waste! Eenvoudig interviewen en wereldwijd de beste kandidaten herkennen via de web browser. Dat is Cammio. Voor meer informatie bezoek www.cammio.com.

Getagged: , ,

Contact

Neem contact met ons op!