juli 22, 2014 NoX PR & Content

SPIE-ICS levert RFID Asset Management-oplossing van RF Code

Partnership zorgt voor accuraat beeld van datacenteromgeving

Breda, 22 juli 2014SPIE Integrated Connectivity Solutions (SPIE-ICS) is door RF Code, marktleider op het gebied van asset management en draadloze monitoring van omgevingsfactoren, aangesteld als value-added reseller. SPIE-ICS treedt per direct op als adviserende en wederverkopende partij voor de oplossingen van RF Code, en zal deze oplossing ook zelf toepassen binnen de datacenters die het beheert voor zijn klanten.

Voor een efficiënt datacenterbeheer is het cruciaal om een accuraat overzicht te hebben van de ‘assets’. “Asset management op basis van informatie die slechts voor 70 of 75 procent klopt, is gedoemd te mislukken,” zegt Kees Verlaan, Directeur Datacenters & Specials bij SPIE-ICS. Voor SPIE-ICS reden om voor asset management gebruik te maken van de actieve RFID-oplossing van RF Code. “RF Code biedt een betrouwbare oplossing om in realtime te monitoren waar een apparaat zich bevindt. De actieve RFID-oplossing is bovendien heel eenvoudig te integreren in een breder pakket DCIM-oplossingen, wat voor ons een belangrijke reden was om voor RF Code te kiezen. De oplossing van RF Code dicht het gat dat er ligt tussen het starten met DCIM en een ‘full swing’ DCIM-oplossing.”

Realtime tracking
RF Code biedt een ‘realtime tracking-systeem’ – dat een asset volgt vanaf het moment dat deze binnenkomt op een locatie tot op het moment van verwijdering – en een draadloze monitoringomgeving voor de omgevingsvariabelen in een datacenter. De basis van de oplossing van RF Code zijn de actieve RFID-tags die specifiek zijn ontworpen voor datacenteromgevingen waar de hoge metaaldichtheid de werking van andere technologieën zou kunnen verstoren. De compacte asset management-tags worden aan de apparatuur zelf bevestigd. De sensor-tags, die informatie kunnen verstrekken over bijvoorbeeld de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk, kunnen aan de racks worden gemonteerd. De asset- en sensor-tags zenden vervolgens hun gegevens naar een ontvanger (reader). Door de locatiegegevens van de asset-tag te vergelijken met de gegevens in de database kan er worden bepaald of een asset zich bevindt op de verwachte locatie.

De nu aangekondigde partnerovereenkomst betekent een verdere uitbreiding van een reeds bestaande samenwerking tussen RF Code en SPIE Nederland, waar SPIE-ICS deel van uitmaakt. SPIE maakt al enkele jaren gebruik van de technologie van RF Code voor de monitoring van inpandige repeaternetwerken. Erwin Cremers, Director of Sales, EMEA EAST bij RF Code: “SPIE heeft zich bewezen als een partij met een diepgaande technisch inhoudelijke kennis die van pas komt bij een optimale implementatie van onze oplossing. Wij zijn dan ook blij dat SPIE-ICS – dat beschikt over een uitgebreid netwerk in zowel Nederland als Europa – namens RF Code optreedt als adviserende en wederverkopende partij.”

SPIE-ICS RF Code

Erwin Cremers (L) van RF Code en Kees Verlaan van SPIE-ICS

Over Spie-ICS
SPIE-ICS is een voormalig onderdeel van Getronics en KPN en sinds 1 mei 2013 onderdeel van SPIE Nederland. Met meer dan 2600 medewerkers is SPIE Nederland een dochteronderneming van het oorspronkelijke Franse SPIE SA. SPIE is in Europa op het gebied van datacenters vooral actief in Frankrijk, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Voor contactgegevens en meer informatie over deze samenwerking, de diensten van SPIE-ICS en RF Code kunt u terecht op onze webpagina’s.

http://www.rfcode.com

http://www.spie-nl.com/services/spie-ics/producten-en-diensten/datacenters-en-ict-ruimtes.html


Contact
NoX PR & Content
Nelleke Braam
T + 31 (0)6 192 903 19
nelleke@nox-pr.nl

Getagged: , , , ,

Contact

Neem contact met ons op!