juni 17, 2014 NoX PR & Content

Relaisoplossing Rockwell Automation vereenvoudigt implementatie veiligheidsfuncties

De Guardmaster 440C-CR30 veiligheidsrelais te configureren via gratis software

Capelle aan den IJssel, 17 juni 2014 – Rockwell Automation introduceert de nieuwe Allen-Bradley Guardmaster 440C-CR30 veiligheidsrelais. Met deze flexibele oplossing kunnen machinebouwers eenvoudig de vereiste veiligheidsfuncties implementeren terwijl de productiviteit verbetert. De veiligheidsrelais is via de gratis Connected Components Workbench-software te programmeren

De Connected Components Workbench-software reduceert de programmeertijd en zorgt voor een toename van de productiviteit, doordat gebruikers een veiligheidssysteem kunnen creëren, controleren en monitoren in dezelfde softwareomgeving als hun standaard besturingssysteem.

Eenvoudig in gebruik
De software bevat een grafische gebruikersinterface en ‘drag-and-drop’-mogelijkheden. Die leiden gebruikers door een eenvoudig proces, waarbij ze blokken met gecertificeerde veiligheidsfuncties kunnen selecteren. Als de software eenmaal is geprogrammeerd, kan de veiligheidsrelais via een geïntegreerde Modbus-interface diagnosegegevens gemakkelijk communiceren naar Allen Bradley Micro800-controllers, Allen-Bradley PanelView grafische terminals of naar Allen Bradley CompactLogix-controllers. Gebruikers kunnen door deze toepassingen eenvoudig applicaties monitoren, problemen oplossen en applicaties snel aanpassen. Ook kunnen zij gedeeltelijke of gereguleerde stops uitvoeren als dat nodig is.

Extra I/O-veiligheidspunten
Met 22 I/O-veiligheidspunten, inclusief 6 configureerbare I/O’s, is de Guardmaster 440C-CR30 veiligheidsrelais de ideale oplossing voor applicaties die maximaal vijf veiligheidszones moeten controleren en die 4 tot 9 veiligheidscircuits vereisen. De veiligheidsrelais kan uitgebreid worden met twee Micro800 plug-in-modules om 16 extra standaard I/O-punten te ondersteunen, waardoor kostbare I/O- veiligheidspunten beschikbaar blijven voor de veiligheidssystemen van gebruikers. De veiligheidsrelais laat ook interoperabiliteit met meerdere standaardbesturing-platforms toe, zonder dat de veiligheidscontrole verandert. Zelfs al zou de standaardbesturing veranderen. De Guardmaster 440C-CR30 voldoet aan de risiconiveaus PLe, SIL 3 per EN ISO 13849-1- en IEC 62061.

“In elke industrie zijn machinebouwers op zoek naar veiligheidsoplossingen om zowel de configuratie te versnellen als het hele proces rond productiviteit aanzienlijk te helpen verhogen”, zegt Thomas Helpenstein, productmanager van Rockwell Automation. “Daarbij gaat het om oplossingen die verder gaan dan de eisen die er aan gesteld worden. De flexibele, compacte Guardmaster 440C-CR30 veiligheidsrelais, die wordt geconfigureerd via Connected Components Workbench-software, komt tegemoet aan hun behoeften om de veiligheid, de beschikbaarheid en de productiviteit te verbeteren.”

Guardmaster image high-res


Over Rockwell Automation

Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK), ’s werelds grootste bedrijf gericht op industriële automatisering en informatie, maakt haar klanten productiever en de wereld duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milwaukee, Wisconsin. Rockwell Automation heeft meer dan 22.000 werknemers in dienst die klanten in meer dan 80 landen bedienen.

 

Contact
Tanja Hoebe
NoX PR & Content
T el: +31 (0)76 88 800 01
Email: tanja@nox-pr.nl

Getagged: , , , ,

Contact

Neem contact met ons op!