juni 5, 2014 NoX PR & Content

26 procent van datacenterbeslissers ziet zijn datacenter als Ferrari

Datacenterbeslissers hebben weinig klachten over hun datacenter en zijn dus tevreden. Maar liefst een kwart van de beslissers beoordeelt zijn datacenter zelfs als een Ferrari. Wel zien datacenterbeheerders nog verbeterpunten en denken zij de komende jaren flinke wijzigingen te moeten doorvoeren in hun datacenter. Dit blijkt uit een onderzoek van Spie-ICS naar transformaties in de datacenteromgeving. 

De meeste beslissers beoordelen hun datacenter als ‘middenklasser’, waarmee zij over het algemeen tevreden zijn. Zeventien procent van de respondenten vergelijkt zijn datacenteromgeving met een trein. Deze groep deelt zijn datacenter met andere partijen en heeft het beheer grotendeels uitbesteed aan derden of is in grote mate op publieke clouddiensten overgestapt. Slechts drie procent van de datacentermanagers en -beheerders beoordeelt zijn datacenter als een oude Mercedes. Dit zijn datacenters die gezien kunnen worden als echte klassiekers en dan ook te maken hebben met allerlei problemen.

Lees hier wat de overige resultaten van het onderzoek zijn.

Getagged: , ,

Contact

Neem contact met ons op!