april 10, 2014 NoX PR & Content

Green IT mag best groener

Het thema ‘Green IT’ blijft onze aandacht opeisen. Maar in de praktijk valt die lagere energiefactuur soms fel tegen, zeker als u zwaar afhankelijk bent van IT. Dit wordt meteen duidelijk als we kijken naar de wereld van de datacenters: ondanks alle aandacht voor Green IT zetten de datacenters jaar op jaar nieuwe records neer inzake energieverbruik.

Maar het zijn niet alleen de grote datacenters die best wat groener mogen. Zonder ingrijpende maatregelen zal ook in kleinere computerruimtes het energieverbruik en de uitstoot van CO2-gassen blijven toenemen, en de kostprijs van geleverde diensten relatief hoog blijven. Om die trend te keren, moet nog kritischer worden gekeken naar het energieverbruik. Lees hier hoe.

Marc Salimans is Sales Director bij ATEN Infotech

Getagged: , ,

Contact

Neem contact met ons op!