december 19, 2013 NoX PR & Content

Perceptive Software’s Acuo domineert markt voor vendor neutrale archiveringsplatformen

Onderzoek noemt Acuo het marktleidende PACS-platform

Naarden, 19 december 2013 – Acuo van Lexmark’s Perceptive Software domineert de markt voor vendor neutrale Picture Archiving and Communication System (PACS)-platformen. PACS-oplossingen geven radiologen de mogelijkheid digitale beelden te verwerken, archiveren en verspreiden. Perceptive had met het Acuo-platform in 2012 een aandeel van dertig procent in handen op de markt voor vendor neutrale archiveringsplatformen (VNA-platformen). Het bedrijf is hiermee marktleider.

Vendor neutraal betekent dat gebruikers niet gebonden zijn aan het gebruik van software en hardware van een specifieke fabrikant. De klant kiest dus zelf een fabrikant naar voorkeur en voorkomt ‘vendor lock-in’. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid de hardware en software te implementeren die het best bij hun specifieke toepassing passen.

Sterke positie
Het rapport beschrijft Perceptive’s Acuo Universal Clinical Platform als een ‘platform met een sterke positie in de VNA-markt’. De oplossing wordt door radiologen van duizend verschillende ziekenhuizen in negen landen gebruikt. Perceptive Software implementeert het platform in samenwerking met de partners AT&T Healthcare, Dell, EMC Corporation, GNAX Health, IBM en Philips Healthcare.

Goede tijden voor VNA-markt
De VNA-markt presteert goed. MarketsandMarkets schrijft in het rapport VNA and PACS Market – Global Forecast to 2018 dat de wereldwijde VNA-markt in 2013 naar schatting 120 miljoen euro waard was. De markt blijft naar verwachting de komende jaren groeien en zal in 2018 een waarde bereiken van ongeveer 245 miljoen euro. Vooral onafhankelijke leveranciers van VNA-software profiteren hiervan. Deze groep groeit naar verwachting tussen 2013 en 2018 jaarlijks harder dan PACS- en infrastructuurleveranciers die VNA-oplossingen aanbieden.

“Toegang hebben tot alle ongestructureerde content, ongeacht of deze data is opgeslagen via de DICOM-standaard, via één contentplatform is noodzakelijk om zowel klinische, bedrijfsmatige als financiële doelstellingen te kunnen behalen”, zegt Brian Anderson, Chief Technology Office (CTO) van Perceptive Software. “Perceptive blijft zich inzetten om onze klanten te voorzien van innovatieve oplossingen die hen helpen ongestructureerde informatie te lijf te gaan”.
Over Perceptive Software
Lexmark’s Perceptive Software ontwikkelt intelligent capture, content management, procesmanagement, enterprise search en integratieproducten die ongestructureerde informatie – in print en digitaal – verbindt met de processen, applicaties en mensen die die informatie kunnen toepassen. Voor meer informatie, bezoekt u: www.perceptivesoftware.nl.

Getagged: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!