september 10, 2013 NoX PR & Content

Panasonic lanceert nieuwe PKEA-wandmodellen

‘s-Hertogenbosch, 10 september 2013Panasonic lanceert de nieuwe PKEA-wandmodellen. De units zijn ontworpen om verwarming en koeling in kantoorpanden en professionele omgevingen te leveren, waaronder server- en computerruimtes.

De nieuwe reeks PKEA-wandmodellen biedt dankzij een technisch geavanceerd omschakelsysteem consistente verwarming en koeling, zelfs bij temperaturen van -15°C. De oplossing is hierdoor ideaal om 24 uur/7 dagen per week te laten draaien. PKEA wordt standaard geleverd met vijf jaar garantie.

Energie-efficiëntie
Enkel-fase PKEA-wandmodellen voor zowel binnen als buiten zijn leverbaar met vermogens van 2.5kW tot 5kW en behalen een energie-efficiëntie van 7.1 A++ SEER en 4.4 A+ SCOP. Het elektronische drukventiel zorgt voor nauwkeurige voorkoeling en een instelbare stroom van het koelmiddel. Tegelijkertijd zorgt de DC-ventilatormotor, die buiten is geplaatst, voor een flexibele luchtstroom voor optimale condensatiedruk op de temperatuursensor op de buitenleiding.

De PKEA-wandmodellen van Panasonic zijn beschikbaar in een 2.5kW-, 3.5kW-, 4.2kW- en 5kW-variant. De units zijn hierdoor de ideale oplossing voor toepassingen waarbij consistente verwarming en koeling noodzakelijk is, ongeacht de omvang.

Interface-opties
Ieder PKEA-wandmodel wordt geleverd met een afstandsbediening inclusief timer. Ook beschikken de units over interface-opties waaronder de PAW-SERVER-PKEA, die het contact tussen de serverruimte en BMS-systemen nog sneller maakt. De PAW-SERVER-PKEA-interface beschikt over potentiaal vrije contacten om zo te kunnen communiceren met het BMS-systeem.

De PAW-SERVER-PKEA-interface zorgt bij een installatie van twee units in dezelfde serverruimte voor een gelijk aantal draaiuren. Om down-time in de serverruimte te voorkomen staat het tweede systeem altijd in standby-modus. Dit systeem kan snel bijspringen als het eerste systeem de gevraagde capaciteit niet aankan of in storing valt. De totale capaciteit neemt hierdoor in korte tijd toe. Het tweede systeem wordt automatisch teruggeplaatst in standby-modus zodra de vraag weer afneemt of de storing is verholpen.

Cloud-gebaseerd monitoringsysteem
Gebruikers hebben via een cloud-gebaseerd monitoringsysteem de beschikking over een breed scala aan flexibele en intelligente mogelijkheden om de binnenunits te monitoren en beheren door simpelweg de interface met het lokale WiFi-netwerk te verbinden.

Het monitoringsysteem biedt de volgende mogelijkheden:

  • De mogelijkheid via de cloud het systeem zowel aan als uit te kunnen zetten en de temperatuur te kunnen beheren
  • Back-up mogelijkheden zelf beheren
  • Een overzicht van foutmeldingen ontvangen
  • De mogelijkheid tot rotatie
  • De beschikbaarheid van ‘potentiaal vrije contacten’-signalen
  • Energiebesparende functionaliteiten
  • Beheermogelijkheden voor BMS- of PLC-systemen van derde partijen

“Connectiviteitsopties verbeteren de gebruikservaring van professionals die Panasonic’s HVAC-systemen beheren aanzienlijk. Voor gebruikers die echter geen computer bij de hand hebben biedt onze PAW-SERVER-PKEA een oplossing”, zegt Ildert Burghout, Product Manager bij Panasonic Benelux. “De extra interface maakt ‘potentiaal vrije contacten’-functionaliteiten mogelijk. Dit betekent dat functies van de serverruimte eenvoudig kunnen worden ingesteld op de interface, zonder dat de gebruiker hiervoor een computer nodig heeft”.

Meer informatie over Panasonic’s PKEA-wandmodellen en de beschikbare interface-opties is te vinden op http://www.aircon.panasonic.eu/nl_nl/

Afbeelding

Over Panasonic Heating and Cooling Systems
Met meer dan 30 jaar ervaring in ruim 120 landen en 100 miljoen geproduceerde compressoren, is Panasonic een van de leiders in de airconditioningmarkt. Panasonic heeft warmte- en airconditioningsoplossingen voor het huis, kantoor, bedrijven en industriële omgevingen. Het bedrijf hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar oplossingen. Dit komt tot uiting in een weldoordacht ontwerp en de garantie van een goede luchtkwaliteit, terwijl er voldaan wordt aan de standaarden voor energie-efficiëntie, milieu en geluidsoverlast. Voor meer informatie: www.aircon.panasonic.eu

Over Panasonic
Panasonic (gevestigd in Osaka, Japan) is een wereldwijde leider in het ontwikkelen en produceren van elektronische producten voor een groot aantal consumenten-, zakelijke- en industriële behoeften. Het bedrijf heeft, voor het boekjaar eindigend op 31 maart 2010, een geconsolideerd netto resultaat van 7.42 triljoen yen (EUR 56.6 biljoen) gerealiseerd. Panasonic staat genoteerd aan de Tokyo, Osaka, Nagoya en New York (NYSE: PC) aandelenbeurzen. Voor meer informatie: http://panasonic.net.

Contact:
NoX PR & Content
Tanja Hoebe
tanja@nox-pr.nl
+31 (0)76 888 00 001

Getagged: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Neem contact met ons op!